Naar inhoud springen

CLW gaat "laatstewilpoeder" definitief niet verstrekken

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

26 maart 2018 

CLW gaat "laatstewilpoeder" definitief niet verstrekken

Om strafrechtelijke vervolging te voorkomen, heeft de Coöperatie Laatste Wil vanmiddag tegenover het Openbaar Ministerie beloofd dat ze het eerder aangekondigde zelfmoordpoeder definitief niet onder haar leden gaat verspreiden. Een geplande bijeenkomst waarbij de leden het poeder voor het eerst moesten gaan kopen, gaat dan ook niet meer door. Ook de geplande "inkoopgroepen" die het middel zouden gaan verkopen, zijn met dit besluit van de baan. Afgelopen week maakte de CLW al bekend al haar activiteiten tot nader order op te zullen schorten, toen het OM het strafrechtelijk onderzoek aankondigde.

Het gaat om een middel waarvan de naam niet publiekelijk is vrijgegeven, maar dat gewoon in de handel is. Vanwege dit laatste dacht de CLW eerder legaal bezig te zijn. Het OM heeft nu anders besloten, aangezien het verstrekken van het middel overduidelijk zou zijn gebeurd met als oogmerk zelfdoding te faciliteren. Dit laatste is in alle gevallen strafbaar in Nederland.

Bestuurslid Petra de Jong zegt dat de vereniging niet wil dat de leden een strafrechtelijk onderzoek over zich heen krijgen. Onduidelijk is nog wel of CLW nu helemaal geen strafrechtelijke vervolging meer tegemoet hoeft te zien.

Bronnen[bewerken]