Busongeluk in Zimbabwe, meer dan 40 doden

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

17 november 2018 

Bij een busongeluk donderdagavond in het zuidwesten van Zimbabwe zijn zeker 42 doden gevallen. Verder zijn er zeker 20 gewonden, volgens een woordvoerder de politie. Mogelijk is een explosie in een cilinder de oorzaak van het ongeluk geweest. Op foto's die zijn gepost op Twitter is te zien dat de bus nagenoeg volledig is uitgebrand. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Gwandas, zo'n 550 km ten zuiden van de hoofdstad Harare. De bus zou afkomstig zijn geweest uit Zuid-Afrika, volgens het Zimbabwaanse Rode Kruis.

Het bedrijf waarvan de bus eigendom was, Brooklyn Buses, heeft in een reactie laten weten het verlies van zoveel levens zeer te betreuren.

Het is het tweede zware busongeluk in het gebied in korte tijd. Acht dagen geleden kwamen 47 mensen om toen twee bussen op elkaar botsten op een weg tussen Harare en Rusape (en), een stad in het oosten van Zimbabwe. Afgelopen juni vielen er 43 doden bij een busongeluk in het noorden van het land. Zimbabwe is berucht vanwege zijn verwaarloosde en daardoor onveilige wegen.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?