Naar inhoud springen

Brussel en Suriname gaan samenwerken in het taalonderwijs

Uit Wikinieuws

27 april 2017 
Een delegatie van elf personen onder leiding van minister Guy Vanhengel van het Brussels Gewest brengt momenteel een werkbezoek aan Suriname om de samenwerking aan te gaan op het gebied van onderwijs en cultuur.

Op het hoofdprogramma staat het Early Childhood Development (ECD). Vanhengel en zijn Surinaamse ambtgenoot Robert Peneux tekenden hiervoor op donderdag een memorandum of understanding. Het dient als startpunt voor een langdurige samenwerking tussen de Brusselse Erasmushogeschool en de lerarenopleiding in Paramaribo.

Slechts een deel van de peuters in Suriname groeit thuis Nederlandstalig op, omdat in het land ook nog verscheidene andere talen worden gesproken. De lessen op school zijn echter in het Nederlands. Het doel van de samenwerking is te komen tot effectiever onderwijs in de Nederlandse taal voor deze kinderen. Net als in Suriname is er ook veel diversiteit in de Belgische samenleving. De verwachting is daarom dat er veel kennis overgedragen kan worden.

Op het programma stonden verder nog het tekenen van stedenbanden, de werkbezoeken aan Marowijne en Saramacca en de samenwerking tussen de parlementen van Brussel en Suriname.

Bronnen

[bewerken]