Naar inhoud springen

Brits vliegtuig maakt noodlanding na bomalarm

Uit Wikinieuws

18 augustus 2006 

De Italiaanse vluchtleiding zegt dat een Brits vliegtuig een noodlanding heeft gemaakt nadat de piloot melding maakte van een "vermoedelijke bom aan boord". De Boeing 767 is veilig geland op het Italiaanse vliegveld van Brindisi.

Salvatore De Paolis, van de douane, zei dat een notitie aan boord was gevonden die duidde op een bom aan boord. De exacte tekst van de notitie was: "There's a bomb in this aircraft," (Er is een bom in dit vliegtuig) in engels. De notitie werd eerst aan meerdere passagiers doorgegeven en daarna aan personeel, daarop vroeg de de piloot een noodlanding aan. De Paolis zei tegen Sky Tg 24 TV dat antiterreur-eenheden het vliegtuig momenteel doorzoeken voor mogelijke explosieven.

Volgens persbureau Ansa vloog het vliegtuig vanaf het vliegveld Gatwick in Londen met bestemming Hurghada in Egypte. Het gaat om een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Excel (XL). Er waren 280 passagiers aan boord.

F-16 gevechtsvliegtuigen hebben het vliegtuig gevolgd tot het veilig landde. De lokale politie zei dat alle passagiers veilig zijn geëvacueerd.

Bronnen[bewerken]