Naar inhoud springen

Brievengat wordt bouwklaar gemaakt voor paardenrenbaan

Uit Wikinieuws

4 mei 2018 

Deze maand wordt mogelijk al begonnen aan de bouw van een paardenrenbaan in de wijk Brievengat in Willemstad op Curaçao. In afwachting op wet die gokken op paardenrennen mogelijk moet maken lagen de werkzaamheden al sinds 2016 stil. De wetgeving is er nu nog niet, maar in de landsverordening heeft de overheid aangegeven dat deze er binnen enkele maanden zal komen.

Er zal begonnen worden met het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting zal dat twee tot drie maanden in beslag nemen. Zes tot acht maanden later zal de eerste fase voltooid zijn en zullen er al een renbaan, tribunes, driehonderd stallen en een laboratorium gebouwd zijn. Bij elkaar gaat het om een investering van 18 miljoen gulden (8,4 miljoen euro). Michael Monte is namens Coral Games verantwoordelijk voor het project en brengt tien miljoen gulden in. Acht miljoen gulden zal komen van Amerikaanse investeerders. De hippodroom zal zelf 80% van de kosten kunnen dekken. De rest zal uit het wedden tijdens de races moeten komen, zowel in Curaçao als uit het buitenland.

Naast de investering van 18 miljoen gulden, is er nog 1,6 nodig van de overheid voor het opleiden van trainers en verzorgers. Deze zullen vooral gezocht worden onder drop-outs. De jockeys worden in het buitenland aangetrokken en de paarden komen vooral van particuliere bezitters uit Venezuela.

Bronnen[bewerken]