Naar inhoud springen

Brandende Iraanse olietanker gezonken

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

14 januari 2018 

Brandende Iraanse olietanker gezonken

De Iraanse olietanker MV Sanchi, die op 6 januari stuurloos raakte en in brand vloog na een aanvaring met een ander vrachtschip in de Oost-Chinese Zee, is gezonken. De Iraanse staatstelevisie meldt er geen hoop meer is om nog overlevenden die aan boord waren van de tanker te vinden.

De olietanker voer onder Panamese vlag. Hij was onderweg van Iran naar Zuid-Korea toen hij in botsing kwam met het vrachtschip CF Crystal, dat met een lading voedsel aan boord op weg was van de VS naar Guangdong. Er waren zo'n 30 Iraniërs en twee Bengalezen aan boord van de Sanchi, tot nu toe zijn er drie lichamen geborgen. Reddingswerkers konden nauwelijks aan boord van de olietanker komen door de giftige rook die zich ontwikkelde en hoge temperaturen. De 21 Chinezen die aan boord waren van de CF Crystal konden wel worden gered.

Er bestaat momenteel grote vrees voor een milieuramp. Aan boord van de tanker was namelijk 136.000 ton oliecondensaat. Dit kan gaandeweg de zee in lekken als het schip eenmaal op de zeebodem ligt.

Bronnen

[bewerken]