Naar inhoud springen

Brand bij Oranjedorp na twee dagen onder controle

Uit Wikinieuws

2 augustus 2018 

De brand die gisteren tussen Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht uitbrak, op het industrieterrein van Emmen, is vanmiddag nog niet onder controle en zal naar verwachting pas morgen geblust zijn. Gisteren werd de brandweer geholpen door een Chinook-helicopter van de luchtmacht die 10.000 liter water in een keer over de vlammen kan werpen.

De brand woedt bij een recyclingsbedrijf in een afvalberg die bestaat uit sloopafval, hout en plastic. De brandweer houdt een opslagplaats met autobanden op het terrein nat om te voorkomen dat die ook vlam vat. Het gaat om een complexe brand, aldus de Veiligheidsregio Drenthe. De brandweer probeert milieuschade te voorkomen. Samen met een kraan van de eigenaar worden stukken brandend afval uit elkaar getrokken en geblust.

Update

In de loop van de avond gaf de brandweer toch de melding 'brand meester'. Bij de brand bij het bedrijf (BNB) zijn waarschijnlijk schadelijke dioxines vrijgekomen. Wanneer deze op gewassen komen, kunnen ze schadelijk zijn voor de gezondheid, waardoor het eerst wordt afgeraden op groenten uit eigen tuin te eten. Binnen drie dagen worden de resultaten van de metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht.

Bronnen[bewerken]