Bouterse moet langer rust houden na operatie in Cuba

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 september 2017 

Bouterse moet langer rust houden na operatie in Cuba

Anderhalve week na zijn terugkomst uit Cuba, waar hij een gezondheidscontrole zou ondergaan, blijkt president Desi Bouterse minder vitaal dan gedacht. Vandaag spreekt hij namelijk niet de jaarrede uit omdat hij op advies van de artsen nog langer moet rusten. In Suriname luidt de jaarrede het nieuwe parlementaire jaar in. Zijn rol wordt nu ingevuld door vicepresident Ashwin Adhin.

Bij terugkeer bleek al dat Bouterse in Cuba niet alleen was onderzocht, maar ook was geopereerd. De woordvoerder heeft niet verteld welke operatie Bouterse heeft ondergaan.

1 oktober 2017 
Voor het herstel hoeft Bouterse niet in een ziekenhuis te verblijven. Het Nationaal Informatie Instituut brengt dit bericht nadrukkelijk naar buiten, om berichten hierover op sociale media te ontkrachten. Ook zal hij vanavond op televisie te zien zijn, zodat de bevolking zichzelf op de hoogte kan stellen van diens gezondheid.

14 oktober 2017 
Boutserse heeft tegenover Clifton Limburg in het radioprogramma Bakana Tori aangekondigd voor het eind van deze maand zijn werkzaamheden als president weer op zich te nemen.

1 oktober 2017 
Bouterse is opnieuw aangetreden als president. Adhin, die zijn taken tussentijds heeft waargenomen, is nu weer vicepresident.

Bronnen[bewerken]