Naar inhoud springen

Botsing met vijf auto's op A2

Uit Wikinieuws

30 januari 2022 

Op de A2 in de buurt van Valkenswaard, bij de afrit Leende, zijn zondagmiddag vijf auto's op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen, er zou alleen materiële schade zijn.

De precieze toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Op beelden is te zien dat de betrokken auto's onder een viaduct staan. Over het viaduct zelf rijdt een konvooi van enkele vrachtauto's, die mogelijk meededen aan een landelijk vrijheidsprotest tegen de coronamaatregelen met diverse soorten voertuigen (auto's, vrachtwagens en tractoren). Een of meer bestuurders van de op elkaar gebotste personenauto's zouden hierdoor kunnen zijn afgeleid. Het konvooi van vrachtwagens zou volgens een politiewoordvoerder later zijn doorgereden richting Den Bosch.

Onder meer in Leeuwarden, Hengelo en Alkmaar werd vandaag met voertuigen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Convoy Nederland Nieuws, een kanaal op Telegram, had eerder tot de actie opgeroepen. Het "Convoy for Freedom" in Canada, waarbij truckers de afgelopen dagen massaal naar Ottawa reden, diende hierbij als voorbeeld.

Bronnen[bewerken]