Naar inhoud springen

Bonaire drie dagen zonder benzine

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

5 oktober 2017 

Bonaire drie dagen zonder benzine

Bonaire heeft drie dagen zonder benzine gezeten. Vanmiddag kwamen de benzineleveranties weer op gang en konden de tankstations bijgevuld worden. De levering van diesel kon wel gewoon doorgaan.

De oorzaak ligt in een incident dat maandag gebeurde op het depot van Curoil. Hier stroomde benzine weg tijdens het bijvullen van een tankauto. Door het ingrijpen van de brandweer werden grotere gevolgen voorkomen. Toen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) daarop zes mankementen vaststelde, werd het depot gesloten. Deze waren dinsdag verholpen, maar toen moest er van de ILT nog een externe deskundige ingevlogen worden vanuit Curaçao. Die keurde de installatie vanmorgen goed.

De bezineschaarste was voelbaar op het hele eiland. Er stonden lange rijen auto's voor de tankstations. Hoewel een deel van de auto's nog een paar dagen kon doorrijden zonder een tankbeurt, hadden de verhuurbedrijven direct last van de uitgebleven leveranties. Doordat een auto niet kon bijtanken na een verhuurdag, konden de teruggebrachte auto's niet meteen opnieuw ingezet worden.

Bronnen

[bewerken]