Naar inhoud springen

Bom ontploft in centrum Kaboel, zeker 102 doden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

27 januari 2018 

Bom ontploft in centrum Kaboel, zeker 95 doden

In het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vanmorgen een zeer zware en bloederige aanslag gepleegd. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op in een ambulance die helemaal vol zat met explosieven. De man wist langs een eerste checkpoint te komen door te zeggen dat hij een patiënt naar een nabijgelegen ziekenhuis moest brengen, waarna hij zichzelf en de ambulance opblies bij een tweede checkpoint, in de buurt van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Omdat zaterdag in Afghanistan een gewone werkdag is, was het er erg druk. Er vielen volgens de laatste berichten 102 doden en bijna 200 gewonden, maar het is mogelijk dat deze aantallen nog verder oplopen.

De aanslag werd gepleegd in de buurt van een aantal politie- en overheidsgebouwen en ambassades, waaronder ook die van Nederland, maar voor zover bekend zijn er geen Nederlandse slachtoffers. De ontploffing was in heel Kaboel te horen en zorgde voor een grote rookwolk boven de stad.

De aanslag is opgeëist door de Taliban, bij monde van hun woordvoerder Zabiullah Mujahid (en).

Bronnen[bewerken]


Externe links[bewerken]

  • JERKER19, "RAW VIDEO: Kabul Ambulance bomb explosion leaves 95 dead in Afghan capital", video op YouTube, 27 januari 2017