Naar inhoud springen

Blokker in de verkoop gezet

Uit Wikinieuws

12 november 2018 

Een Blokker-winkel in Wateringen

De Nederlandse winkelketen Blokker gaat in de verkoop, na 122 jaar lang in het bezit van de familie Blokker te zijn geweest. Dit meldt het FD vandaag. Ab en Els Blokker, beiden voor 50 procent aandeelhouder, doen afstand van hun meerderheidsbelang. Volgens de bestuursvoorzitter van Blokker, M.J.M. Witteveen, is het tijd voor "een frisse wind en nieuwe ideeën die kunnen helpen om een bedrijf een nieuwe fase in te helpen".

Het bedrijf verkeert al een aantal jaar in financieel zwaar weer. Eerder werden diverse dochterorganisaties zoals Intertoys, Bart Smit en Leen Bakker al afgestoten.[1]Alleen Big Bazar, Marskramer en Maxi Toys maken nu nog deel uit van de Blokker Holding. Ook zijn afgelopen jaar ca. 100 winkels al gesloten. Afgelopen jaar leed het bedrijf 344 miljoen euro verlies, twee keer zoveel als een jaar eerder. De laatste hoop was gevestigd op winst in het komend jaar, maar ook daar ziet het inmiddels helemaal niet naar uit.

Volgens retaildeskundigen zal de verkoop wel degelijk verregaande gevolgen hebben voor de algehele structuur van Blokker. De deskundigen verwachten dat het assortiment drastisch zal veranderen en ook het aantal winkels zal volgens hen verminderen. Witteveen zegt in een verklaring dat er aan het personeelsbestand niets zal wijzigen.