Naar inhoud springen

Blerick: man overlijdt na ongeluk carnavalswagen

Uit Wikinieuws

17 februari 2024 

Bij een ongeluk met een carnavalswagen aan de Garnizoenweg in Blerick is zaterdagochtend een 45-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer was lid van de Raad van Elf (het bestuur) van D'n Oeles, een plaatselijke carnavalsvereniging uit Tegelen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11:15. De man stond samen met enkele anderen boven op de praalwagen, terwijl die met behulp van een tractor achteruit een opslagloods werd binnengereden. Vermoedelijk raakte het slachtoffer daarbij bekneld tussen de wagen en de bovenste deuropening. Ambulance en een traumahelikopters konden hierna niets meer voor hem doen.

De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar het ongeluk. De chauffeur van de tractor die bezig was de wagen de loods in te rijden, is door de politie verhoord. De politie benadrukt dat dit een standaardonderdeel is van de standaardprocedure, en dat de chauffeur dus niet geldt als verdachte.

In de Duitse plaats Sankt Goarshausen was een week geleden ook al een dodelijk ongeluk met een carnavalswagen. Een 20-jarige man kwam na afloop van de optocht onder de wagen terecht en overleed later in het ziekenhuis.

Bronnen

[bewerken]