Bestelbus rijdt groep Pinkpop-bezoekers aan

Uit Wikinieuws

18 juni 2018 

In Landgraaf is in de nacht van zondag op maandag een bestelbus ingereden op een groep bezoekers van het jaarlijkse Pinkpopevenement. Een van de slachtoffers, een 35-jarige man uit Heerlen, is overleden. Drie anderen raakten zwaargewond, hun toestand is nog altijd kritiek. Het ongeluk gebeurde omstreeks 4:00 op de Mensheggerweg, bij de uitgang van een van de campings. De bus, een witte Fiat Doblò, reed door na het incident. Veel ooggetuigen hebben de aanrijding zien gebeuren. Maandagmorgen werd de ernst van de situatie voor veel bezoekers pas duidelijk.

De Mensheggerweg werd afgezet. Ook de in- en uitgangen van de campings zijn een tijdlang afgezet geweest, maar inmiddels weer vrijgegeven. De bestuurder van de bus werd op weg naar Amsterdam aangehouden op verdenking van doodslag. Tijdens een ingelaste persconferentie is bekendgemaakt dat het om een 34-jarige Heerlenaar gaat. Hij belde zelf de politie.

Het incident zet een zware domper op het muziekfestival. Pinkpop-baas Jan Smeets was juist van plan de editie van dit jaar tot een van de beste ooit te verklaren. Hij reageerde zwaar aangeslagen. De feestelijke afsluiting die voor maandag stond gepland, is afgelast.

Update 19 juni 2018 

Ooggetuigen hebben gezien dat 's nachts een kring van festivalgangers deels op de weg en de berm een spelletje speelden waar het ongeluk is gebeurd. Ze hadden donkere kleding aan en geen verlichting bij zich. Overdag was de weg gesperd geweest en 's nachts weer vrijgegeven.