Bergen op Zoom: trein rijdt bus doormidden

Uit Wikinieuws

18 oktober 2022 

Op de spoorwegovergang de Marconilaan in Bergen op Zoom heeft zich maandagochtend een nogal bizar verkeersongeval voorgedaan. Een trein van NS reed omstreeks 9:50 tegen een bus die precies op de spoorwegovergang tot stilstand was gekomen. De bus werd hierdoor volledig in tweeën gekliefd. Het ongeluk werd door omstanders gefilmd.

Ondanks de grote materiële schade zijn er geen gewonden of doden gevallen. De bus was na de ochtenddienst onderweg terug naar de stalling en vervoerde op het moment van het ongeval dus geen passagiers. De enige inzittende was de chauffeur, een 67-jarige man. Hij wist nog op tijd uit de bus te komen toen hij de trein zag naderen. De man is in het ziekenhuis nagekeken, maar mankeerde lichamelijk niets. 's Middags maakte hij samen met zijn baas alweer opnieuw een rit. Ook in de trein vielen geen slachtoffers. Wel zijn zowel de chauffeur als de inzittenden van de trein hevig geschrokken.

De bus was eigenlijk eigendom van Connexxion maar werd gebruikt door BusiNext, een onderaannemersbedrijf.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. Volgens de politie gaat het mogelijk om een technisch mankement aan de bus.

Als gevolg van het ongeval rijden er de komende drie dagen geen treinen tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke.

Bronnen[bewerken]

Externe links[bewerken]

  • The Sun, "Bus stalls on level crossing before speeding train SMASHES into it #shorts", video op YouTube, 18 oktober 2022