Naar inhoud springen

Belgische schoolkinderen omgekomen bij ongeluk in Zwitserland

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

14 maart 2012 

Dinsdagavond om 21.15 meldde het Zwitserse tv-station Schweizer Fernsehen dat er 28 Belgen zijn omgekomen door een ongeluk met een bus. Onder hen waren 22 kinderen. Ook zouden er 24 andere passagiers gewond zijn geraakt. Het ongeluk gebeurde in een tunnel bij de stad Sierre, op de A9 in het zuidwesten van Zwitserland. De bus zou de tunnelwand aan de linker zijde geraakt hebben, waardoor de chauffeur de macht over het stuur kwijt raakte en de touringcar op de andere verkeershelft tot stilstand kwam. De slachtoffers komen voornamelijk uit Lommel en Heverlee. Ze waren op weg van hun skivakantie in Val d'Anniviers naar huis. Het jongste slachtoffer is naar alle waarschijnlijkheid twaalf jaar.

Een aantal passagiers zijn zwaargewond naar ziekenhuizen in de omgeving afgevoerd. Hiervoor zijn ambulances en traumahelikopters ingezet. Er zijn zo'n 200 reddingswerkers betrokken bij de reddingsoperatie. Voor de familieleden is de Zwitserse politie bereikbaar. De nabestaanden van de slachtoffers komen waarschijnlijk rond de middag aan bij de ziekenhuizen. Ze worden ingevlogen met twee vliegtuigen van het Belgische leger en worden begeleid door slachtofferhulp. Dat melden Zwitserse en Vlaamse media.

De Vlaamse premier zegt mee te leven met de mensen die betrokken zijn bij het ongeval. "Woorden schieten tekort voor dit verschrikkelijke ongeval. Ik wens mijn diepste medeleven uit te drukken aan alle slachtoffers van deze ramp: kinderen, leerkrachten, ouders, broers, zusjes, familie en vrienden", aldus Peerters.

Bronnen[bewerken]