Naar inhoud springen

België - Nederland eindigt in gelijkspel

Uit Wikinieuws

17 oktober 2018 

De vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen België en Nederland is gisteravond geëindigd in gelijkspel. Oranje hield zich in het Koning Boudewijnstadion knap staande tegen de Rode Duivels, die momenteel op nummer een op de FIFA-wereldranglijst staan.

België begon de wedstrijd overtuigend en had al na vijf minuten de bal tussen de palen. Door een goal van Dries Mertens stond het dus al snel 1-0. Daarna kregen de Belgen nog meer kansen, maar van de 2-0 kwam het niet. Nederland begon nu (15 minuten na de aftrap) namelijk ook met aanvallen. Eerst ging een goede kans van Memphis Depay er net niet in, maar daarna lukte het Danjuma Groeneveld wel om te scoren. De speler van Club Brugge schoot de bal in het net uit een assist van Memphis.

Nederland had voor rust zelfs nog een kans op de 1-2. Quincy Promes trapte de bal hard richting het doel, maar zijn schot belandde op de paal. Zo gingen beide teams even later de kleedkamers in met een gelijke stand op het bord. Aan het begin van de tweede helft wisselden beide coaches flink wat spelers. Roberto Martínez van België liet drie nieuwe spelers het veld op en ook Ronald Koeman wisselde twee spelers.

Michy Batshuayi, die erin gebracht was voor Romelu Lukaku, liet meteen een goede actie zien, maar zijn schot ging naast. Iets later ging een kopbal van Batshuayi ook nog bijna het doel in. Ook Nederland kreeg nog meerdere kansen in de tweede helft, maar niet genoeg om een tweede doelpunt te maken. Zo eindigde deze 'vriendschappelijke' interland in 1-1.

Bronnen[bewerken]