Naar inhoud springen

België - Japan: 3-2, in een zinderende wedstrijd

Uit Wikinieuws
Nacer Chadli, maker van de winnende goal

2 juli 2018 

Het Belgische voetbalelftal heeft met 3-2 gewonnen tegen Japan. Het was een zinderende wedstrijd, waarin Japan goed op de bal jaagde. Het het duurde lang voordat België in het spel kwam en het tempo wist op te schroeven.

Genki Haraguchi en Takashi Inui maakten voor Japan in de 48e en 52e minuut de eerste twee doelpunten en hierna wist Jan Vertonghen in de 69e minuut te komen met een tegendoelpunt. Marouane Fellaini maakte in de 74e minuut de gelijkmaker.

In de vierde minuut van de blessure tijd wist Nacer Chadli België te verlossen en door te schieten naar de volgende ronde. België speelt in de kwartfinales tegen Brazilië, het land dat al vijfmaal de beker mee naar huis heeft genomen tijdens een WK.

Startopstelling

In België volgden twee miljoen kijkers de wedstrijd op de VRT, oplopend naar aan het eind van de wedstrijd 2,4 miljoen kijkers. In vergelijking tot alle voorgaande wereldkampioenschappen staat de wedstrijd op nummer 3 van de best bekeken matches. Ook na de wedstrijd keken nog bijna een miljoen Belgen naar Villa Sporza.

Het aankomende voetbalspel was ook op de weg te merken, waar de spits vroeger begon en de drukte na de wedstrijd plotseling weer op gang kwam. Watermaatschappij Water-Link nam pieken in het waterverbruik waar direct voor en na de wedstrijd en tijdens de rust. Terwijl het mobiele dataverbruik lager lag dan tijdens de groepswedstrijden, werd de winnende goal een recordaantal maal gestreamd.

Bronnen[bewerken]