Bedrijfsleven doneert materieel aan de politie

Uit Wikinieuws

8 juli 2018 

Vanuit het bedrijfsleven kwamen deze week diverse schenkingen voor het Korps Politie Suriname (KPS). Het gaat om een schenking van vijftig elektrische scooters en verder nog een boot die zowel op de rivieren als op zee gebruikt kan worden.

Donderdag overhandigde minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, symbolisch de eerste dertig uit vijftig elektrische scooters aan waarnemend korpschef Roberto Prade. De schooters zijn geschonken door het Surinaamse bedrijf Shen Long Company dat sanitaire papierproducten produceert onder het merk Snow Kleen. De overhandiging vond plaats in bijzijn van minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Hij had een belangrijke rol in de totstandkoming van de schenking door zijn besprekingen over investeringsfaciliteiten met de eigenaar van het papierbedrijf, Xie Da.

Daarnaast werd donderdag een boot ingewijd die werd geschonken door de Staatsolie Maatschappij Suriname. De boot zal gebruikt worden in de strijd tegen zeepiraterij die de laatste tijd indringend in het nieuws is geweest. De boot zal controlediensten uitvoeren bij Braamspunt, de Surinamerivier en de Commewijnerivier.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]