Naar inhoud springen

Basketballegende Kobe Bryant (41) overleden

Uit Wikinieuws
Kobe Bryant in 2014.

26 januari 2020 

Voormalig basketballer Kobe Bryant is vandaag op 41-jarige leeftijd overleden. Hij kwam om bij een helikoptercrash van zijn eigen privéhelikopter in het plaatsje Calabasas, vlak bij Los Angeles. Naast Bryant zaten nog acht andere mensen in de helikopter, waaronder Bryants dochter Gianna. Autoriteiten kregen rond 10 uur plaatselijke tijd (19 uur Centraal-Europese tijd) berichten over een neergestorte helikopter in Calabasas. De brandweer heeft daarna een brand in de helikopter geblust, maar vond geen overlevenden. Het ongeluk wordt verder nog onderzocht door de nationale luchtvaart- en transportorganisaties van de Verenigde Staten.

Kobe Bryant werd geboren in 1978 in Philadelphia. Hij groeide op in Italië, omdat zijn vader daar basketbalde. Terug in Philadelphia begon hij te basketballen bij de Lower Merion High School. In 1996 werd hij naar de Los Angeles Lakers gehaald. Met 18 jaar, 2 maanden en 11 dagen was hij op dat moment de jongste speler ooit in de NBA. Zijn basketbalcarrière was zeer succesvol, met de Lakers won hij vijf keer het kampioenschap. Ook haalde hij met Amerika een gouden medaille op de Spelen van 2008 en 2012. Bryant ging met pensioen in 2016.

Het nieuws komt een dag nadat LeBron James Bryant passeerde in de lijst van basketballers die de meeste punten in de NBA ooit maakte. In Bryants laatste tweet feliciteert hij James daarmee.

Bronnen

[bewerken]