Naar inhoud springen

Bankroet Cambuur alsnog afgewend

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

1 december 2005 

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden is afgelopen nacht net op tijd behoed voor een bankroet. Een onbekende weldoener heeft beloofd donderdag 350.000 euro te schenken.

De club uit de Friese hoofdstad wilde vandaag om 10.00 uur het faillissement aanvragen. De interventie van de 'gulle gevers' betekent dat de club nu de tijd heeft om een structurele oplossing te vinden voor de financiële problemen.
Eerder werd er al een belactie gehouden en waren er oproepen voor mensen om de club te kopen, zoals bij sommige andere Europese clubs het geval is (Chelsea, Hearts).
Het geld stond overigens donderdagochtend nog niet op de rekening van Cambuur. "Ik ga er vanuit dat het geld er vandaag komt. Maar als het er niet is voordat vandaag de bank sluit, dan wordt alsnog het faillissement aangevraagd", aldus Van Dam.
Het is nog niet zeker of Cambuur nu op de lange termijn gered is. De club heeft nog een hoop geld nodig om de komende jaren te overleven. "We hebben er niets aan als Cambuur dit seizoen kan afmaken, maar er daarna geen structurele oplossing is." Cambuur kan op deze manier waarschijnlijk de schuld van € 8.000.000,- aflossen door de verkoop van het stadion aan de Accolade groep. Deze is nog niet afgerond en zou anders te laat komen.

Bronnen

[bewerken]