Banken trekken uit Londen weg ten gevolge van de Brexit

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 mei 2017 

Verschillende grote banken in Londen zijn van plan weg te trekken uit het Londen ten gevolge van de Brexit.

Het Zwitserse UBS verhuist naar Frankfurt, daarbij gaan 1500 banen in het Verenigd Koninkrijk verloren. Ook bij Goldman Sachs trekken ze naar Frankfurt, hier spreekt men over 1000 banen. Deutsche Bank gaat 4000 mensen overbrengen naar de EU. JP Morgan trekt naar Ierland, Luxemburg en Frankfurt en verklaarde indien een Brexit werd goedgekeurd er 4000 jobs zouden verdwijnen. Daarnaast zijn er ook nog grootbanken die een deel van het personeel naar andere landen in de Europese Unie verhuist, waaronder ook enkele Britse banken. Verzekeringsmarktplaats Lloyd's of London zou naar Brussel trekken.

Ondanks het verdwijnen van vele jobs zal Londen volgens analisten het financiële hart van Europa blijven. De 'move' van jobs is volgens hen een manier om zich sterk te houden in de EU zonder het Verenigd Koninkrijk.

Eerder liet de Europese Commissie verstaan dat 'clearinghuizen' – bedrijven die transacties met de euro doen zoals op de aandelenmarkt tussen koper en verkoper – voortaan in Europa gevestigd zullen moeten zijn.

Bronnen[bewerken]