Naar inhoud springen

Bangladesh: ca. 50 doden bij explosies in Chittagong

Uit Wikinieuws

6 juni 2022 

Bij de reeks explosies van afgelopen zaterdag in een opslagplaats voor chemicaliën in Bangladesh zijn volgens de laatste berichten zeker 49 doden gevallen. Ook zouden er meer dan 450 gewonden zijn, onder wie zo'n 50 hulpverleners en 10 politieagenten.

De ramp gebeurde omstreeks 21:00 plaatselijke tijd (UTC + 6) in het Kadamrasul-gebied van Sitakunda Upazila (en), een district van Chittagong, op zo'n 40 kilometer van de belangrijkste zeehaven van het gebied. Een deel van de gewonden verkeert nog in kritieke toestand. Onder de dodelijke slachtoffers zouden zeker vijf brandweerlieden zijn.

De brand was maandag nog altijd niet volledig geblust, maar de brandweer zei het vuur wel onder controle te hebben. Enkele containers zouden nog steeds branden.

De droge haven (en) waar de containers is eigendom van BM Inland Container Depot, een Nederlands-Bengaalse joint venture. Het bedrijf in kwestie had maandag nog niet naar aanleiding van het gebeurde gereageerd.

In het Indiase Hapur vond eveneens op zaterdag een soortgelijke ramp plaats. Bij een explosie in een chemische fabriek vielen hier zeker 9 doden.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: