Naar inhoud springen

Balkenende wint RTL-debat van Bos volgens RTL-commentatoren

Uit Wikinieuws

3 november 2006 

Balkenende en Bos hebben een debat gehouden waarin beiden elkaar tot het uiterste dwongen te gaan. Balkenende wist met goede replieken Bos af te slaan. Bos wist Balkenende een paar keer in het nauw te drijven toen hij vroeg wat hij gedaan heeft aan lastenverhoging ten aanzien van de toplaag van de bevolking. Echter op gevoelige punten, zoals hypotheekrente aftrek en de fiscalisering van de AOW, moest Bos echter toezien hoe Balkenende hem hierop aanviel.

Aan het einde van het debat was er geen overduidelijke winnaar. Verschillende instanties en personen noemden de ander een winnaar. De RTL-commentatoren noemden Balkenende de winnaar. TNS-Nipo verklaarde echter Bos tot winnaar. Al is de geldigheid van hun onderzoek, gezien dat ze nauwelijks een kwartier later met de uitslag kwamen, mogelijkerwijs te betwisten. Nog geen 1500 mensen hadden hun opinie gegeven.

De poll op Elsevier, die door minder dan 1500 mensen is beantwoord, geeft aan dat de mensen die daar hun opinie bekend hebben gemaakt, vinden dat Balkenende winnaar is van het debat. Opgemerkt dient te worden dat het lezerspubliek van Elsevier een overwegend rechts signatuur heeft.

Bronnen[bewerken]