Naar inhoud springen

Baby 81 moet DNA-test ondergaan

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2 februari 2005 

In Sri Lanka heeft een rechter geoordeeld dat 'Baby 81' een DNA-test moet ondergaan. De uitslag van deze test moet vervolgens worden vergeleken met het DNA van het koppel dat zegt dat deze baby hun kindje is. Het probleem is namelijk dat dit koppel één van de negen is, die de baby opeisen. Uitsluitsel over de voogdij wordt pas op 20 april gegeven. Van de negen vrouwen die het moederschap van deze baby opeisten, was dit koppel de enige partij die de benodigde papieren ingevuld heeft en dus enkel zij zijn officieel kandidaat.

Toen het koppel dit hoorde, sloeg de vrouw zich op de borst en dreigde de man ermee om zichzelf dood te drinken. Dit laatste kon echter tegengehouden worden door omstanders. Daarna verplaatste de hele groep zich naar het ziekenhuis om de baby nog eenmaal te bekijken en na tussenkomst van de plaatselijke politie, keerde de rust weer terug in het ziekenhuis.

De baby kwam aan zijn naam, omdat hij na de zeebeving van 24 december de 81ste patiënt was die in het ziekenhuis van Kalmunai binnengebracht werd. Hij staat nu symbool voor de vele verloren en vermiste kinderen.

Op 16 februari werd baby 81 weer met zijn familie herenigd.

Bronnen[bewerken]