Naar inhoud springen

Auto rijdt in op menigte carnavalsvierders in Strépy-Bracquegnies

Uit Wikinieuws
Ligging van Strépy-Bracquegnies in Henegouwen

25 maart 2022 

In Strépy-Bracquegnies, een dorp in Henegouwen dat onder de gemeente La Louvière valt, zijn zondagochtend 20 maart zes doden gevallen toen een BMW 5-serie met hoge snelheid inreed op een groep van ca. 100 gilles, mensen die bijeen waren gekomen om de plaatselijke versie van het carnavalsfeest te vieren. Ca. 40 anderen raakten gewond, van wie sommigen ernstig. Het drama gebeurde omstreeks 5:00 in de Rue des Canadiens.

In de auto zaten twee mannen van 34 en 32 die neven van elkaar waren. Volgens de berichten kwamen ze terug uit een discotheek. Paolo F., degene die achter het stuur zat, bleek bij een blaastest een alcoholpromillage van 0,67 te hebben, bij zijn bijrijder was dit 0,94. Onderzocht wordt nog of de twee mannen ook onder invloed van drugs waren. Paolo F. wordt inmiddels verdacht van doodslag, zijn neef van het niet verlenen van hulp waar dit wel nodig was. Paolo F. heeft tijdens een verhoor verklaard dat hij na het ongeluk onbedoeld nog enkele honderden meters is doorgereden doordat hij op dat moment in een shocktoestand verkeerde.

Het parket van Mons heeft een terroristisch motief inmiddels uitgesloten.

Deze vrijdag zijn drie van de overleden slachtoffers begraven op het kerkhof van Haine-Saint-Pierre, na een afscheidsdienst in de Sint-Antonius van Paduakerk.

Bronnen[bewerken]