Australische jongen aangehouden in verband met naalden in fruit

Uit Wikinieuws

19 september 2018 

In New South Wales is een jonge jongen aangehouden in verband met het onderzoek naar de naalden en spelden die de laatste weken veelvuldig in fruit zijn aangetroffen. Het begon in Queensland, inmiddels zijn de naalden ook aangetroffen in vier andere Australische deelstaten. Het gaat hoofdzakelijk om bakjes aardbeien, maar afgelopen dinsdag werden in twee supermarkten in Sydney ook in een appel en een banaan de naalden aangetroffen. Verschillende supermarkten haalden hun aardbeien uit de schappen. De prijs van aardbeien is de laatste weken in Australië hierdoor sterk gedaald en veel boeren hebben hun aardbeien moeten vernietigen. Consumenten werd aangeraden om aardbeien eerst in plakjes te snijden alvorens ze te eten.

De Australische autoriteiten loofden 100.000 Australische dollar uit voor het opsporen van de dader(s). Op het saboteren van de voedselindustrie kan 10 jaar gevangenisstraf staan.

De jongen heeft bekend dat hij voor de grap naalden in aardbeien stak. Het is nog onduidelijk of hij de enige is die voor de "fruitsabotage" verantwoordelijk is. De Australische politie vermoedt dat er sprake is van kopieergedrag.

Bronnen[bewerken]