Naar inhoud springen

Atari Melbourne project onthuld

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 juni 2005 

Atari Melbourne project onthuld

Australië's oudste computerspelontwikkelingsstudio is aan het werken een PlayStation®2 port van Eden Games' Test Drive: Unlimited, de laatste in de Test Drive serie.

Atari Melbourne stond eerder in het centrum van de belangstelling nadat het hoofd van de studio Andrew Carter eerder dit jaar de leiding nam, en details over hun huidige project waren beperkt.

Een bron binnen de studio heeft bevestigd dat de titel in ontwikkeling een PS2 port is van Eden's next-generation XBox 360 spel.

Hoewel Melbourne House een sterke reputatie op het gebied van racegames verdiend heeft, met spellen als Test Drive: Le Mans (Sega Dreamcast), hebben recente uitstapjes buiten het genre als Men In Black II: Alien Escape en Transformers: Armada geen impact weten te maken.

De speculatie over de toekomst van de studio op lange termein nam een andere wending deze week wanneer Atari CEO James Caparro ontslag nam. Hoewel de ambitieuze natuurrampgefocuste game The Big One gecancelled was toen vorige CEO Bruno Bonnell er even onderuit was in november vorig jaar, zou het project, intern gekend als Bonnells stokpaardje, nieuw leven in geblazen kunnen worden nu Bonnell als interim CEO aangesteld is, als gevolg van Caparro's ontslag.

"Wie weet, het zou The Big One kunnen zijn, het zou een andere port kunnen zijn," zei de bron.

In de laatste maand hebben twee senior game designers in de studio hun ontslag aangeboden.

Bronnen[bewerken]