Apple vervangt iPod nano's met gebroken scherm

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

1 oktober 2005 

Apple heeft formeel bevestigd dat de schermen van sommige van de nieuwe eenheden iPod nano's gemakkelijk krassen en breken. Het bedrijf gaat akkoord de toestellen met een gebroken scherm gratis te vervangen.

Verscheiden klanten merkten dat de schermpjes van hun splinternieuwe iPod nano mp3-spelers aan het breken waren en gemakkijlijk krasten. Volgens de maker van https://web.archive.org/web/20201226155108/http://nanoscratch.com/, Tyler Hall, was zijn iPod nano na 30 minuten gebruik in zijn jaszak, gekrast. Hij postte zijn bezwaren op de Apple supportforums, maar zijn bericht werd verwijderd. Hij creëerde www.nanoscratch.com om andere users toe te laten te reageren op de "krasbaarheid" van de iPod en om foto's te posten van gekraste iPods.

"Dit is een reëel maar klein probleem dat veroorzaakt werd door een kwaliteitsprobleem bij de verkopers bij een kleine hoeveelheid eenheden," zei Apple-woordvoerder Tom Neumayr. Apple schat dat deze problemen minder dan 0.01% van het totaal aantal verscheepte iPod nano's aantastte.

In de meeste individuele zaken heeft Apple klanten vertelt dat de krassen en scheuren onder de garantie vielen. De standaardgaranties op de meeste elektronische producten dekken normaal geen oppervlakkige schade als krassen of toevalige schade als scheuren. Gebruikers met een gebroken scherm kunnen nu Apple contacteren voor een gratis vervanging.

Bronnen[bewerken]