Naar inhoud springen

Appartementencomplex aan Joan Muyskenweg volledig uitgebrand

Uit Wikinieuws

5 juni 2023 

Zaterdagavond en -nacht heeft in het appartementencomplex De Enter aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam een grote brand gewoed. Alle bewoners van het complex zijn geëvacueerd en in eerste instantie opgevangen in het nabijgelegen Mercure-hotel. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen, wel is er enorme materiële schade en ook veel persoonlijke eigendommen van de bewoners zijn verloren gegaan.

De brand moet omstreeks het begin van de avond zijn uitgebroken. Rond 20:00 heeft naar verluidt een bewoner van de zesde verdieping de eerste melding gedaan. Tegen 2:30 had de brandweer het vuur onder controle. Zondag mochten de bewoners gefaseerd en onder begeleiding even naar het pand om hun persoonlijke bezittingen op te halen.

Het uitgebrande complex telde acht verdiepingen en in totaal 95 appartementen. In de loop van zondag maakte de brandweer bekend dat er voorlopig niemand van de ca. 150 bewoners terug kan, zij zullen elders onderdak krijgen. Een woordvoerder namens verhuurder Vesteda heeft maandag ook laten weten dat van de uitgebrande appartementen er 20 wellicht nog jaren onbewoonbaar zullen blijven.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Op het dak van het complex bevonden zich zonnepanelen, die brandgevaarlijk kunnen zijn.

Bronnen[bewerken]