Naar inhoud springen

Antwerpen: vrouw overleden bij explosie

Uit Wikinieuws

5 september 2019 

Na de zware explosie van gisteren in het Antwerpse district Wilrijk is vannacht omstreeks 2:30 een vierde slachtoffer onder het puin vandaan gehaald, tevens de enige dode. Het gaat om een 87-jarige vrouw. Gisteren werden drie andere slachtoffers, twee mannen van 76 en van 57 en 47-jarige vrouw, wel levend gered. Een van hen is zwaargewond.

Door de explosie werden zeker twee huizen en een appartement aan het Ridderveld totaal verwoest. Drie andere woningen raakten zwaar beschadigd. Ook een nabijgelegen schoolgebouw heeft schade. De leerlingen hiervan zijn overgeplaatst.

De precieze oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht. Volgens burgemeester De Wever gaat het in ieder geval om een gasexplosie. Aquafin was in de betreffende wijk juist bezig met werkzaamheden, maar het waterzuiveringsbedrijf zegt dat er onmogelijk een verband met de explosie kan zijn. De werkzaamheden waren al goeddeels afgerond, aldus het bedrijf. Op 22 augustus repareerde netbeheerder Fluvius in dezelfde buurt een gaslek. Daarbij werd in een van de nu getroffen panden de aansluiting vernieuwd, maar het is geheel onduidelijk of dit er iets mee te maken heeft.

Bronnen[bewerken]