Naar inhoud springen

Amerikaanse leraar schiet pistool af in leeg klaslokaal

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

28 februari 2018 

Amerikaanse leraar schiet pistool af in leeg klaslokaal

In een school in de Amerikaanse staat Georgia heeft een schietincident in een school plaatsgevonden. Een 53-jarige leraar barricadeerde de deur die toegang biedt tot het klaslokaal waar hij les gaf. De leerlingen konden niet naar binnen. De schooldirecteur en assistent probeerden de deur te openen, maar telkens zij die op een kiertje kregen sloeg de leraar de deur opnieuw dicht. Hij riep: "Kom niet naar binnen, ik heb een wapen!". Daarna schoot hij het pistool (een Snubnosed .38) af. In het klaslokaal was op dat moment niemand anders aanwezig. De politie kon de man drie kwartier later arresteren.

Jesse Randal Davidson, zoals de leraar heet, wordt onder meer aangeklaagd voor het dragen van een wapen op het schooldomein, terroristische bedreiging, roekeloos onbesuisd gedrag en ordeverstoring.

Eerder deze maand was er een schietpartij in een school in Florida, daarbij vielen 17 doden.

Bronnen

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Georgia high school teacher fires gun in empty classroom, gets arrested », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 1 maart 2018.