Naar inhoud springen

Amerikaan schiet bejaarde man live dood op Facebook

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

17 april 2017 
37-jarige Amerikaan schiet bejaarde man live dood op Facebook

In de Amerikaanse stad Cleveland heeft de 37-jarige Steve Stephens de 74-jarige Robert Godwin midden op straat doodgeschoten. Van de moord plaatste hij een livestreamopname op Facebook, die gisteren bijna twee uur online stond totdat een gebruiker het filmpje in kwestie rapporteerde. Inmiddels zijn zowel het filmpje als het Facebookprofiel van Stephens verwijderd. Het filmpje staat nog wel Liveleak.

Stephens had net een mislukte relatie achter de rug. Op straat sprak hij Godwin aan en dwong hem onder bedreiging van een pistool om de naam van Stephens ex-vriendin na te zeggen. Daarop zei Stephens "door haar gaat dit met jou gebeuren", waarop hij Godwin door het hoofd schoot.

Stephens heeft in een ander filmpje gezegd dat hij nog 13 andere moorden heeft gepleegd, maar daarvoor ontbreekt tot dusver enig bewijs. Hij zegt verder dat hij "door zal gaan tot ze me pakken". Er is een klopjacht naar hem begonnen in vijf Amerikaanse staten.

Update 18 april 2017 

Facebook krijgt inmiddels zware kritiek naar aanleiding van het gebeurde. Het bedrijf heeft gezegd dat het de gebruikers eenvoudiger gaat maken om ongewenste video's te rapporteren en ze desgewenst sneller gaat verwijderen. Het is niet de eerste keer dat Facebook Live wordt gebruikt om iets vreselijks te laten zien. De functionaliteit, die was bedoeld om "dingen in hun puurste vorm te delen", staat inmiddels ter discussie. Mogelijk wordt het gebruik aan strengere regels gebonden.

Stephens heeft in Pennsylvania zelfmoord gepleegd op het moment dat hij bijna in handen was van de politie. De eigenaar van een MacDonald's had hem herkend, waarna de politie de achtervolging inzette.

Bronnen

[bewerken]
Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel:

Gerelateerd

[bewerken]