Ambassadeur van Indonesië en wethouder aanwezig bij start bijzondere samenwerking in Den Haag

Uit Wikinieuws

1 augustus 2008 

De Indonesische ambassadeur in Nederland, Junus Effendie Habibie, en de Haagse wethouder Bert van Alphen zijn vandaag getuige geweest van de start van een bijzondere samenwerking tussen WoonZorgcentra Haaglanden locatie Waterhof en Stichting Pelita, de grootste welzijnsorganisatie voor de Indische en Molukse gemeenschap in Nederland. Dit samenwerkingsverband zal vooral ten goede komen aan de Indische en Molukse senioren in de regio Haaglanden.

Dit samenwerkingsverband is bijzonder te noemen omdat deze bundeling van expertise in de vorm van samenwerking uniek is, niet alleen in Den Haag in het bijzonder maar ook in Nederland in het algemeen. De samenwerking zorgt voor uitbreiding van het aanbod van Indische en Molukse zorgvoorzieningen en activiteiten in de regio. Na de zomer al wordt de samenwerking concreet gemaakt door het starten van een dagverzorging in locatie Waterhof.

Wethouder Van Alphen en ambassadeur Habibie juichen de samenwerking tussen WZH locatie Waterhof en Stichting Pelita zeer toe, vanwege de betekenis hiervan voor Indische en Molukse ouderen in regio Haaglanden. Beiden stemden dan ook direct in om getuige te zijn van de start van de samenwerking.

Ambassadeur Habibie heeft de aanwezigen in perfect Nederlands verteld hoe hij op Waterhof vandaag een voormalig buurmeisje ontmoette dat hij de laatste keer 50 - 60 jaar geleden zag in Makassar. Verder heeft Habibie gezegd dat hij het bijzonder gewaardeerd heeft dat hij als ambassadeur van Indonesië uitgenodigd is om getuige te mogen zijn.

Daarop reageerde wethouder Van Alphen dat de Indische en de Molukse gemeenschappen in Nederland vaak vergeten worden en dat men vooral aandacht heeft voor de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse gemeenschappen. Met de start van deze bijzondere samenwerking hoopt hij dat hierin verandering gaat komen.

Bronnen[bewerken]