Alle waardetransporten met intelligente koffers vanaf 2007

Uit Wikinieuws

12 september 2005 

Vorige week dinsdag vond een overleg plaats tussen minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael met de sector in de Commissie Beveiligd Vervoer. Er werd besloten alle waardetransporten in België vanaf 1 januari 2007 met intelligente plofkoffers uit te voeren. Deze maatregel zal zo twee jaar vroeger dan gepland ingevoerd worden.

G4S en Brink's Belgium, de grote waardetransporteurs in België zochten overheidssteun voor de aanzienlijke investering in geldkoffers — Brinks raamt de kosten voor de aanpassingen op 10 miljoen euro. Verder lagen nog kwesties als een BTW-verlaging en de invoering van professionele diesel in de sector op tafel. Daarom besliste men een technische werkgroep met vertegenwoordigers van Financiën op te richten.

Ook aan de voorlichting van potentiële gangsters werd gedacht. De wagens met de intelligente koffers zullen een duidelijkere signalisatie krijgen met grotere pictogrammen op de flanken. Buitenlandse dieven worden voortaan ook in meer talen dan Nederlands en Frans duidelijk gemaakt dat een overval geen enkele zin heeft.

Bronnen[bewerken]