Naar inhoud springen

Al vijf prijzen voor 'Laws of the game' op filmfestivals

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 september 2017 

Al vijf prijzen voor 'Laws of the game' op filmfestivals

De film 'Laws of the game' is op filmfestivals al vijfmaal in de prijzen gevallen. De film werd vorig jaar in Suriname opgenomen door de Surinaamse Aegina Brahim. Ze is blij met het succes voor de film die in feite haar afstudeerproject is geweest en haar de mastertitel opleverde aan van de London Film School. Ze benadrukt niettemin dat het een teamprestatie is geweest. Ze speelt zelf ook nog een rol, al is het niet haar doel om als actrice door te breken.

Door de film komen Surinamers in beeld wat een positieve uitstraling kan opleveren. Ook kunnen de beelden van het land ervoor zorgen dat er vaker voor Suriname gekozen gaat worden als opnamelocatie. Dit was ook de bedoeling toen ze de film opnam.

Verhaal

'Laws of the game' gaat over Deborah Zebeda die als enige vrouw scheidsrechter is bij het voetbal. Ze fluit wedstrijden van zowel vrouwen als mannen. Ze is een alleenstaande moeder en gevangenismedewerker. De film toont een volhardende vrouw die haar rol als scheidsrechter waarmaakt en in zichzelf gelooft.

Bronnen[bewerken]