Naar inhoud springen

Al Qaeda roept Amerikanen op om zich aan te sluiten bij de islam

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2 september 2006 

Recente aanslagen van Al Qaeda.
Al Qaeda roept Amerikanen op om zich aan te sluiten bij de islam

Een van de leiders van Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, heeft een nieuwe videoboodschap vrijgegeven, samen met een man die zich bekend maakte als een Amerikaans lid van de terroristische groep.

De Amerikaan roept andere Amerikanen op om zich bij de islam aan te sluiten. De video, die in totaal 41 minuten lang is, werd geplaatst op een website van islamitische militanten. De video, "Invitation to Islam" genoemd, liet al-Zawahiri en een man zien die zich identificeerde als Adam Yahiye Gadahn, die in eerdere video's van Al Qaeda ook te zien was.

"Aan de Amerikaanse mensen en de mensen uit het Westen in het algemeen... God stuurde zijn profeet Muhammad met begeleiding en de godsdienst van waarheid," zei al-Zawahri in de video.

Gadahn en al-Zawahri waren niet samen te zien in de video. "We nodigen alle Amerikanen en niet gelovers van de islam uit," zei Gadahn, te zien met tulband en een dikke zwarte baard. Op de achtergrond is een computerterminal te zien.

Gadahn, een 28-jarige Amerikaan uit Californië die zich bekeerde tot de islam, wordt gezocht door de FBI vanwege terroristische dreigingen gericht tegen de Verenigde Staten.

Al Qaeda was mede verantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september 2001.

Bronnen[bewerken]