Advocaat van Mark de J. legt verdediging per direct neer

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 mei 2017 

Advocaten van de van moord op Everink verdachte Mark de J. leggen verdediging per direct neer

Pieter Hoogendam, de advocaat van de van de moord op zakenman Koen Everink verdachte Mark de J., stopt per direct met de verdediging van zijn cliënt. De zaak tegen Mark de J. zal hiermee nu zeker een maand vertraging oplopen. Hoogendam vindt dat hij zijn werk niet meer kan doen nu de rechtbank zijn verzoek om een profiel te laten maken van de DNA-sporen die op de plek van de moord zijn aangetroffen heeft geweigerd. Dit DNA is niet van De J. en zou dus in diens voordeel kunnen pleiten. Volgens Hoogendam getuigt de huidige gang van zaken van een tunnelvisie bij de justitie en is het onderzoek hiermee per definitie onvolledig.

Everink werd op 4 maart 2016 vermoord aangetroffen in zijn woning, hij was met 24 messteken om het leven gebracht. De 30-jarige Mark de J. houdt zelf vol dat hij de moord op Everink niet heeft gepleegd. De J.'s versie van het verhaal is dat onbekende mannen de moord hebben gepleegd en de schuld op hem hebben geschoven. De J. zegt op de avond van de moord door deze mannen ontvoerd en gegijzeld te zijn, terwijl hij bij het huis van Everink was.

Veel bewijsmateriaal pleit echter in De J's nadeel. Zo was hij ten tijde van de moord actief op zoek naar een wapen, en bleek hij achteraf in bezit van het horloge van Everink. Ook bleek hij te hebben gegoogled op onder meer 'halsslagader doorsnijden'. Nabestaanden van Everink hebben het idee dat De J. en zijn raadsman enkel bezig zijn zoveel mogelijk vertragingstactieken op te werpen.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?