Naar inhoud springen

Acht doden tijdens Israëlische geheime operatie, vergeldingsacties door Hamas

Uit Wikinieuws

12 november 2018 

Gisteren zijn in de Gazastrook acht doden gevallen bij een confrontatie tussen Israëlische legertroepen en leden van Hamas. Dit zou zijn gebeurd toen Israëlische militairen heimelijk probeerden Hamas-strijders te ontvoeren. Israël heeft bekend dat het inderdaad dergelijke geheime operaties uitvoert. Zeven van de acht doden vielen aan Palestijnse zijde, onder wie twee commandanten van Hamas. De achtste dode is een Israëlische militair.

Vandaag heeft Hamas als vergelding voor de Palestijnse doden tientallen raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. Aan Israëlische zijde zou daarbij in ieder geval één zwaargewonde zijn gevallen, een 19-jarige man die in een bus zat die door een mortier werd getroffen.

Gevreesd wordt dat het oplaaiende geweld tussen Israël en de Palestijnen verder zal escaleren. Het overleg tussen beide partijen leek de laatste tijd net wat beter te gaan. De Israëlische premier Netanyahu was afgelopen weekend in Parijs vanwege de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar is voortijdig teruggekeerd.

Bronnen

[bewerken]