Naar inhoud springen

Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd overleden

Uit Wikinieuws
Staartjes in 1967.

12 januari 2020 

Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Vrijdag raakte hij in Leeuwarden ernstig gewond na een botsing tussen zijn brommobiel en een auto. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht, waar hij vanmiddag aan zijn verwondingen bezweek.

Staartjes was acteur, regisseur, presentator, documentairemaker en schrijver. Een van zijn bekendste rollen is die van 'Meneer Aart' in Sesamstraat, een rol die hij speelde van 1984 tot 2018, toen de opnamen van Sesamstraat stopten. Hij bedacht ook kinderprogramma's als De Stratemakeropzeeshow en De film van Ome Willem. Daarnaast verwelkomde hij Sinterklaas van 1982 tot 2001 ieder jaar bij diens intocht in Nederland.

Vele oud-medewerkers van Staartjes hebben geschokt op het nieuws gereageerd. Hakim Traïdia en Bert Plagman (de stem van Tommie) prijzen hem beiden om zijn werk in Sesamstraat waarin ze met hem samenwerkten. De NTR noemt hem de man 'die Nederlandse kindertelevisie volwassen maakte'.

Bronnen

[bewerken]