Naar inhoud springen

Aardbeving op Iraans-Iraakse grens kost aan honderden mensen het leven

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

14 november 2017 

Aardbeving op Iraans-Iraakse grens kost aan honderden mensen het leven

In Iran, op de grens met Irak, heeft een aardbeving afgelopen zondagavond rond 21:20 plaatselijke tijd het leven geëist van honderden mensen. Inmiddels zijn er 530 dodelijke slachtoffers gemeld, en meer dan 8000 gewonden, aldus het Islamic Republic News Agency. Inmiddels wordt er niet langer naar overlevenden gezocht, omdat het niet de verwachting is dat er nog mensen levend onder het puin liggen.

De aardbeving had een kracht van 7,3 en werd tot in Bagdad, Turkije en Israël gevoeld. Hoewel het epicentrum in het Koerdische deel van Irak lag, op dertig kilometer van Halabja, vielen verreweg de meeste slachtoffers aan de Iraanse zijde, een gebied dat dichter bevolkt is.

De elektriciteit is voor een deel uitgevallen en daarnaast is er grote schade aan de watervoorziening. De reddingsoperatie begon in de nacht volgend op de beving en werd bij het aanbreken van de dag in grote intensiteit voortgezet. De Rode Halvemaan schat dat er voor rond 70.000 mensen een noodonderkomen nodig is. Uit angst voor naschokken durven veel mensen hun huis niet meer in. Er worden ook nog steeds naschokken gevoeld.

Beelden van de verwoestingen

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]