Naar inhoud springen

Aanval door Hamas op Supernova-festival

Uit Wikinieuws

8 oktober 2023 

In het zuiden van Israël is het Supernova-festival – een muziekfestival speciaal voor jongeren dat wordt gehouden samen met de viering van Soekot – zaterdagochtend geëindigd in een gruwelijk drama. Het festival werd gehouden bij de kibboets Re'im.

Leden van de terroristische beweging Hamas kwamen tegen de ochtend met jeeps het festivalterrein op, waarna volgens ooggetuigen eerst een alarm afging en de elektriciteit werd afgesneden. Vervolgens zouden de aanvallers raketten hebben afgevuurd en vol het vuur hebben geopend op de feestgangers.

Een deel van de aanwezigen wist zichzelf nog op tijd in veiligheid te brengen. ZAKA, een Israëlische reddingsorganisatie bestaande uit vrijwilligers, maakt inmiddels melding van 260 geborgen lichamen of resten daarvan. Dit aantal zal vermoedelijk nog verder oplopen. De Israëlische oud-voetballer Lior Assulin behoort ook tot de omgekomen slachtoffers, aldus zijn voetbalclub.

De aanval op het festival maakt deel uit van het grootschalige offensief dat Hamas zaterdagochtend is begonnen tegen Israël. Als gevolg van deze geweldsopleving zijn volgens de berichten in totaal al meer dan 1000 doden gevallen.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: