Aantal positieve COVID-19-tests in Nederland stijgt weer

Uit Wikinieuws

6 maart 2022 

In Nederland is het aantal positieve coronatests de afgelopen week weer toegenomen. Woensdag werden er landelijk 48.503 nieuwe besmettingen gemeld, wat al een duidelijke stijging was vergeleken met een week eerder. Vrijdag was het aantal nieuwe besmettingen in het voorbije etmaal verder opgelopen tot 68.328, het hoogste aantal sinds half februari. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend meldde het RIVM een iets lager aantal van 66.794 nieuwe besmettingen, maar over het algemeen is er dus duidelijk sprake een stijgende lijn.

Met name in Noord-Brabant en Noord-Limburg neemt het aantal positieve tests snel toe, evenals in sommige delen van Oost-Nederland. Volgens een woordvoerder van de GGD in Noord-Brabant ligt ook het percentage tests dat positief is recordhoog.

De heropleving van het aantal coronabesmettingen in Nederland is waarschijnlijk het gevolg van een combinatie van het feit bijna alle coronabeperkingen eind vorige maand werden opgeheven, de uitbundige viering van carnaval in met name de zuidelijke provincies en het feit dat veel Nederlanders zijn teruggekeerd van hun wintersportvakantie, waarbij ze het virus kunnen hebben meegenomen.

Bronnen[bewerken]