Aanslag op straat in Lyon: minstens 13 lichtgewonden

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

24 mei 2019 

Rue Victor Hugo, de plaats waar de explosie plaatsvond

Bij een aanslag in de Franse stad Lyon door een explosie van een bompakket zijn zeker 13 gewonden gevallen volgens lokale media. Elf van hen zijn vervoerd naar ziekenhuizen. De meesten van hen zijn lichtgewond en hebben vooral verwondingen opgelopen op de benen, twee zouden er slechter aan toe zijn. Onder de gewonden zijn tot nu toe 8 vrouwen, 2 mannen en een meisje van 8. De slachtoffers liepen langs het bompakket dat voor een bakkerij lag toen het ontplofte. Ook de bakkerij is licht beschadigd.

De explosie vond omstreeks 17u30 plaats bij de rue Victor Hugo nummer 16. Het bompakket werd eerder door een man met een fiets op de grond geplaatst. Er zouden ook schroeven en bouten in het explosief hebben gezeten, aldus de politie. De bom werd op afstand met een telefoon geactiveerd.

Het motief en de dader van de explosie is nog onbekend, maar volgens de Franse president Emmanuel Macron ging het om een 'aanval' waarbij er geen doden gericht waren. Inmiddels loopt er een terrorismeonderzoek. Een man van tussen de 30 en 35 jaar is op bewakingscamera's te zien en wordt gezocht als verdachte. Uit voorzorg zijn de metrostations in de buurt gesloten.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?