Naar inhoud springen

Aanslag op London Bridge en Borough Market

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 juni 2017 

'Borough Market' is 's avonds een uitgaansgelegenheid. Verschillende mensen werden er neergestoken met een mes

Aanslagen op London Bridge en Borough Market

In de Britse hoofdstad Londen zijn gisteravond bij een aanslag zeker zeven doden en tientallen gewonden gevallen. De drie aanvallers werden binnen acht minuten doodgeschoten door de politie. Er wordt uitgegaan van een terroristische aanslag. Het is de derde dodelijke aanslag in het Verenigd Koninkrijk in drie maanden tijd (zie ook Aanslag in Londen van maart 2017, Aanslag in Manchester op 22 mei 2017).

Op London Bridge reed eerst een witte bestelbus in op een groep voetgangers. Hierna stapten de drie daders uit en gingen naar het uitgaansgebied Borough Market (en), waar ze enkele cafés en pubs binnengingen om met messen op willekeurige personen in te steken. Ze zouden daarbij "Dit is voor Allah" hebben geroepen. Er werd gezegd dat de drie terroristen bomvesten droegen, maar dat bleek later om een hoax te gaan. De politie kon in Barking 12 mensen oppakken die ervan verdacht worden meegewerkt te hebben aan de aanslag.

48 gewonden liggen in het ziekenhuis, een deel van hen in kritieke toestand.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, spreekt over een "laffe aanslag op onschuldige Londenaars die genoten van een gezellige zaterdagavond in de stad". "Er is geen enkele rechtvaardiging voor zulke barbaarse daden", aldus Khan.

De campagnes in aanloop naar de Lagerhuisverkiezingen komende week zijn in ieder geval voor vandaag opgeschort.

Bronnen

[bewerken]
Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: