Naar inhoud springen

Aanslag in uitgaansgebied Tel Aviv

Uit Wikinieuws

8 april 2022 

Dizengoff Street (en) na de aanslag

Donderdagavond 7 april zijn bij een terreuraanslag in een uitgaansgebied in het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv drie doden gevallen. Twee van hen overleden ter plekke, het gaat om twee bevriende mannen van 27 uit Kefar Sava. Het derde dodelijke slachtoffer is een 35-jarige man die plaatselijk bekend was als atleet. Hij overleed vrijdag in het Ichilov Medical Center aan zijn verwondingen.

De dader is een 29-jarige Palestijn afkomstig uit de Westelijke Jordaanoever. Hij werd na een achtervolging van een aantal uur door de politie doodgeschoten in Jaffa. Volgens de krant Haaretz stond hij niet te boek als crimineel.

Het is al de vierde dodelijke terreuraanslag in Israël in de afgelopen paar weken. Eerder werden aanslagen gepleegd in Beër Sjeva (22 maart), Hadera (28 maart, zonder duidelijk bewijs opgeëist door IS) en eveneens in Tel Aviv (30 maart). Bij die laatste aanslag vielen vijf doden. Ook hier was de dader een Palestijn afkomstig van de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische krijgsmacht en politie werden na deze eerdere aanslagen al in hogere staat van paraatheid gebracht.

Bronnen[bewerken]