Aanhoudende demonstraties in Hongkong, uitleveringswet uitgesteld

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

16 juni 2019 

In Hongkong is vandaag opnieuw massaal gedemonstreerd tegen de geplande wet die uitlevering van verdachte personen met het China voortaan legaal maakt. De protesten houden inmiddels ongeveer een week aan. Volgens de organisatoren waren er vandaag zo'n 2 miljoen mensen op de been, waarmee het de grootste demonstratie in de Hongkongse geschiedenis zou zijn. De politie noemt een lager aantal van 380.000.

De demonstranten waren vandaag veelal met een witte bloem gekleed, als teken van rouw. Gisteren overleed een man nadat hij uit een bouwkraan viel waar hij net een spandoek had gehangen. De autoriteiten beweren dat de man zelfmoord pleegde, maar dit wordt lang niet door iedereen geloofd.

De Hongkongse regeringsleider, Carrie Lam, heeft nogmaals excuses aangeboden voor de slechte communicatie, maar de demonstranten eisen dat ze terugtreedt. Ook nemen ze er geen genoegen mee dat de uitleveringswet gisteren alleen maar is uitgesteld. Ze willen dat de wet, die volgens hen China teveel macht geeft, helemaal van tafel gaat.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?