Naar inhoud springen

54e Gouden Televizier-Ring gaat naar Chateau Meiland

Uit Wikinieuws

11 oktober 2019 

Multitalent Chantal Janzen valt voor de vijfde keer in de prijzen

Op donderdagavond 9 oktober werd de 54ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala gehouden.

Dit door het omroepblad Televizier verzorgde en door de hieraan verbonden omroep AVROTROS op de publieke televisie uitgezonden evenement geldt als het belangrijkste prijzenfestival voor personen en programma's uit de Nederlandse televisiewereld. De presentatie was dit jaar in handen van Dionne Stax (onlangs overgestapt van de NOS) en Rik van de Westelaken (vorig jaar van SBS6 overgekomen).

Chateau Meiland won de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste prijs op het gala. Chateau Meiland wordt uitgezonden door de commerciële omroepen SBS6 uit Nederland en VIJF uit Vlaanderen. Het programma gaat over een Nederlands gezin dat in Frankrijk een kasteel ombouwt tot een Bed and Breakfast. Sportpresentatoren Dione de Graaff en Herman van der Zandt mochten de prijs aan het dolblije en dankzij hun programma tot Bekende Nederlanders gepromoveerde gezin uitreiken, waarbij vader Martien euforisch de ring om zijn vinger toonde.[1]

Uit de stal van de commerciële omroep RTL 4 kwam drie prijswinnaars. Beau van Erven Dorens doubleerde bij de Televizier-Ster Presentator, net zoals vorig jaar sleepte hij de prijs in de wacht. Chantal Janzen verlengde haar 'abonnement' op de Televizier-Ster Presentatrice, voor bijna de vijfde keer op rij (alleen in 2017 moest ze verstek laten gaan) kreeg zij deze prijs toebedeeld.[2] Elise Schaap won de Televizier-Ster Acteur/Actrice.

Overige winnaars waren Zappsport van AVROTROS met de Televizier-Ster Jeugd, Nienke Plas van KRO-NCRV met de Televizier-Ster Talent, Heel Holland Bakt van Omroep MAX met de Televizier-Ring Digital Impact (voor de tweede keer uitgereikt) en Shitty Diary van de eerdergenoemde Nienke Plas die de Televizier-Ster Online-videoserie binnenhaalde (voor de eerste keer uitgereikt).

Bronnen[bewerken]