31-jarige man verkrachtte meisjes na ontmoetingen via MySpace

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 oktober 2006 

31-jarige man verkrachtte meisjes na ontmoetingen via MySpace

Politie in het Amerikaanse Vernon (en) (Connecticut) zeggen dat zij een onderzoek zijn begonnen naar een man die samen met een meisje onder een toren werd gezien.

Volgens de politie sprak de 31-jarige Scott Shefelbine, uit Tolland, met jonge meisjes af nadat hij ze had leren kennen via de website MySpace.com. Hij deed zich voor als een 19-jarige man en had daarna seks met de meisjes. In sommige gevallen dwong hij hen zelfs tot seks.

Inmiddels is een onderzoek aan de gang en hoopt de politie dat meer slachtoffers zich zullen melden bij de autoriteiten. "

"Hoe wil je iemand noemen die het internet gebruikt om seksuele relaties te zoeken met meisjes, anders dan een pedofiel," zei agent John Collins.

De politie kwam de man op het spoor nadat een agent hem, om 3 uur 's nachts, samen had gezien met een 16-jarig meisje. De agent begon hem te ondervragen en nu zijn er vijf slachtoffers, allen zijn in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. De politie doet onderzoek naar een mogelijk zesde slachtoffer en denken dat er nog veel meer slachtoffers zijn. "Over de komende weken gaan we vijf computers onderzoeken die uit het huis van de verdachte zijn genomen in de hoop meer slachtoffers te kunnen identificeren," aldus Collins.

Bronnen[bewerken]