Naar inhoud springen

3-jarig slachtoffer van steekpartij in Boise overleden

Uit Wikinieuws

3 juli 2018 

Een 3-jarig meisje dat zaterdagavond tijdens haar eigen verjaardagsfeest werd neergestoken in Boise, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Idaho, is gisteren in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. De politie heeft haar naam niet publiekelijk vrijgegeven.

De steekpartij gebeurde in een appartement voor vluchtelingen. De slachtoffers zijn afkomstig uit Syrië, Ethiopië en Irak en woonden nog niet lang in het appartement. De dader is de 30-jarige Timmy Kinner. Hij stak behalve het meisje nog acht anderen neer, onder wie vijf kinderen en drie volwassenen die hem probeerden tegen te houden. Een van de gewonde kinderen is uit het ziekenhuis ontslagen, enkele anderen zijn er slecht aan toe. Kinner kon kort na de steekpartij worden aangehouden.

De politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat Kinner, een Amerikaan, het specifiek op vluchtelingen had gemunt, hetgeen een aanwijzing zou zijn voor racistische motieven. Kinner had al een uitgebreid crimineel en gewelddadig verleden. Hij was zelf geen bewoner van het appartement, maar kreeg er tijdelijk onderdak van een vrouw, die hem afgelopen vrijdag had weggestuurd vanwege onbetamelijk gedrag. Zijn motief lijkt dan ook een tegen een willekeurig gekozen en zeer kwetsbare groep mensen gerichte wraakactie te zijn.

Bronnen

[bewerken]